Monday, 09.25.2023, 9:55 PM
Welcome Guest | RSS

Schilderwerk bespaartips

Schilderwerk bespaartips

Met schilderwerk bespaartips wordt het laten schilderen van uw huis nog aantrekkelijker.

Schilderwerk bespaartips

U kunt besparen op de kosten van een schilder . De 8 belangrijkste tips op een rij.

 

 

 1. BTW tariefen 

  e BTW op het schilderswerk voor particuliere woningen ouder dan 2 jaar is naar 9 % verlaagd.

  Deze maatregel kan u een aanzienlijk voordeel opleveren!

  De BTW verlaging is door de overheid ingevoerd om de werkgelegenheid te bevorderen.

  Voor de schilder zelf verandert er in principe niets. Het gaat namelijk om een belastingverlaging. Daardoor kan hij dus evenveel tijd en aandacht aan uw huis besteden terwijl het u veel minder kost.

 2. Schilderwerk tegelijk met de buren

  Het is vaak goedkoper als een  schilder meerdere huizen tegelijkertijd kan schilderen, bijvoorbeeld uw huis en dat van uw buren. U hoeft kosten voor bijvoorbeeld het voorrijden of voor de steiger dan maar een keer te betalen. Daarnaast kan het materiaal in een keer worden besteld. U kunt hiermee tot ongeveer 10% op de prijs besparen.

 3. Winterschilder inschakelen

  Het kan voordelig zijn om een winterschilder in te schakelen. Doordat een schilder in de winter minder werk heeft, geeft hij in de winter vaak meer korting. U kunt hiermee tot 10% in de kosten besparen. Als u het niet erg vindt om te wachten tot het winterseizoen, dan is de winterschilder dus een voordelige keuze.
 4. Voorbereidende werkzaamheden zelf doen

  U kunt besparen op de kosten van de schilder door een deel van het voorbereidende werk zelf te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld alvast materiaal ontvetten, schuren en schoonmaken. Of de meubels alvast in een andere ruimte zetten en de vloeren afdekken voor het binnenschilderwerk van wanden en muren. Als de schilder dit niet meer hoeft te doen, hoeft u er ook niet voor te betalen.
 5. Schilderwerk onderhouden

  Als u uw schilderwerk regelmatig onderhoudt, dan gaat het langer mee. U doet dit bijvoorbeeld door het schilderwerk schoon te maken met een vochtige doek. Hierdoor gaat de verflaag langer mee en hoeft u het schilderwerk minder vaak uit te besteden.
 6. Abonnement schildersbedrijf

  Als u voor een onderhoudsabonnement bij een schildersbedrijf  kiest, betaalt u een vooraf afgesproken bedrag voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld 10 jaar). Het voordeel hiervan is dat u geen onverwachte kosten heeft en dat tussentijdse prijsverhogingen niet van invloed zijn op de kosten.
 7. Goedkoop schilderen

  U kunt goedkoop schilderen  door te kiezen voor goedkope verf of minder verflagen. Bedenk wel dat het schilderwerk minder lang mee zal gaan. Op deze manier voordelig uit zijn, is bijvoorbeeld aantrekkelijk als u uw huis gaat verkopen en het resultaat van het schilderwerk met name op korte termijn belangrijk is.
 8. Voordeel voor monumenten

  Als u in een monument woont, kan het slim zijn om na te vragen (bijvoorbeeld bij uw gemeente) of u in aanmerking komt voor een subsidieregeling voor onderhoud. Voor een rijksmonument kunt u bovendien de kosten voor het onderhoud, zoals het schilderwerk, onder bepaalde voorwaarden van de belasting aftrekken.
Login form
Search
Our poll
Rate my site
Total of answers: 13
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
google-site-verification: googlebaaafcc2627473a5.htmlUtiliteitsbouw Den Haag